цимет

 • 1цимет — сущ., кол во синонимов: 1 • чугун (20) Словарь синонимов ASIS. В.Н. Тришин. 2013 …

  Словарь синонимов

 • 2цимет — (грч. kynamonon) бот. тропско дрво богато со етерични масла од чија кора се добива истоимена мирудија …

  Macedonian dictionary

 • 3чугун — чугаль, чугунок Словарь русских синонимов. чугун сущ., кол во синонимов: 20 • гематит (10) • горшок …

  Словарь синонимов

 • 4Любовники (фильм, 1968) — У этого термина существуют и другие значения, см. Любовники (фильм). Любовники Amanti Жанр драма, мелодрама Режиссёр Витторио Де Сика Продюсер …

  Википедия

 • 5гливајн — (гер. Gluhwein) напивка од црно вино варено со шеќер, цимет и лушпа од лимон се применува како лек против настинка …

  Macedonian dictionary

 • 6манделада — (гер. Mandel бадем) пијалак од бадемово млеко, јајце, шеќер и цимет или ванила …

  Macedonian dictionary